geniet zolang het nog kan

Ik herinner me dat mijn moeder mij het advies gaf om van het leven te genieten want het leven is maar zo kort. De gedachte ‘geniet zolang het nog kan’ hoor ik vaker met name van mensen die geconfronteerd worden met het overlijden van geliefden. Mijn moeder en velen met haar bedoelde: ga er eens uit, ga op vakantie, ga leuke dingen doen. Soms lijken ze te zeggen: stop met werken. Ik heb gelukkig in mijn leven ervaren dat je kunt genieten van je werk. Nu ik ouder word en tegen mijn fysieke grenzen aanloop zoek ik iets anders. Niet langer het genot van de dopamine in mijn hersenen en de adrenaline in mijn lijf. Ik wil vaker de vrede van het zijn ervaren. Dit lukt het best wanneer ik rust neem en me overgeef aan de stilte. Dit is de reden dat ik mijn reguliere werkzaamheden beëindig. Het is niet zo dat ik niet meer aan het werk zal zijn. Ik wil actief middenin het leven staand de stilte ervaren, wetend dat mijn actieve leven uiteindelijk zal opgaan in de stilte.

Zie ook:
Titanic
genieten met een zwart randje