opgelucht en blij

Ik ben de afgelopen dagen druk bezig geweest met klussen. De spoelbak van het toilet was stuk en ik heb een trap in de tuin gerenoveerd. In beide gevallen was ik geconcentreerd en tijdloos bezig. Nadat ik de problemen van het toilet had opgelost voelde ik me opgelucht. Na de klus in de tuin voelde ik me blij. Toen ik met beide klussen klaar was besefte ik dat we de begrippen opgelucht en blij meestal in één adem noemen. Dat kon ik in dit geval niet. De situaties waren te verschillend. Het probleem met het toilet moest hoognodig worden opgelost terwijl steeds de vraag speelde of ik het wel zelf zou kunnen. De klus in de tuin was niet noodzakelijk en het resultaat hoefde niet perfect te zijn. Wanneer ik op grond van deze ervaring een keuze zou moeten maken of ik me liever opgelucht of blij voel dan kies ik voor het laatste.

Zie ook:
opgelucht
voldaan