gewoon ’n verhaal

Er zijn levensverhalen die me verbazen. Verbazing over het grote aantal traumatische gebeurtenissen die andere mensen soms meemaken. In vergelijking met hun leven is mijn leven maar een kaal en saai verhaal. Ik zou het kunnen opleuken door de meest traumatische gebeurtenissen met emotionerende details te beschrijven en ze te bundelen zodat ze imponeren en overdonderen. Terwijl ik dit zeg besef ik dat kwaliteit niet afhankelijk is van kwantiteit. Het is niet het aantal gebeurtenissen positief noch negatief die het leven en de dood hun waarde geven. Deze waarde is eenvoudig en enkelvoudig. Ik ontdek haar in grote en kleine gebeurtenissen. Op de momenten dat ik deze waarde ervaar besef ik dat mijn levensverhaal een gewoon verhaal is en gewoon ‘n verhaal.

Zie ook:
mijn laatste twee vragen
meer maakt niet beter
geen optelsom
groot groter grootst
consumptiemaatschappij