het complete pakket

Ik hou van films die mij aan het denken zetten. Neem de film Sweet November. De ongeneeslijk zieke Sarah besluit om zich een maandlang met al haar liefde en levenslust te geven aan de workaholic Nelson. Ze wil hem leren genieten van het leven. Onbekend met haar ziekte en haar naderende einde wordt hij verliefd op haar. Wanneer ze de ziekte niet langer kan verbergen vraagt ze hem weg te gaan. Ze wil dat hij zich het geluk met haar zal herinneren en niet haar lijden en sterven. Toen ik hierover nadacht besefte ik dat ik me in zijn positie gebruikt en in de steek gelaten zou voelen. Ik kies voor het complete pakket, voor geluk en lijden. Het een kan niet zonder het ander. Ze horen bij elkaar. Ware liefde bevat en omvat beide.

Zie ook:
tegenstrijdig
kijken totdat ..
Wat is liefde?
tabloid talkshows
geobsedeerd door liefde
verschillen
gevoelens aan een sterfbed