vragen, vragen en ..

Jaren geleden volgde ik een workshop bio-energetica. Doel van bio-energetica is verlicht worden van emotionele en geestelijke spanningen. Dit gebeurt door lichamelijke oefeningen zoals het laten vibreren van je lichaam. Tijdens een van deze oefeningen viel ik uitgeput op de grond en kon geen vin meer verroeren. Ondanks dat mijn lichaam zich overgaf deed mijn geest dat niet. Zij bleef nauwlettend mijn lichaam en omgeving observeren. Ik raakte niet verlicht. Toch heb ook ik in de loop van de jaren ervaren wat het is om verlicht te zijn. Niet door lichamelijke oefeningen maar door mijn aandacht volledig en diepgaand te richten op vragen als: Wat denk ik? Wat voel ik? Door de antwoorden op deze vragen vrijelijk te laten opborrelen in mijn geest en in mijn lichaam, zie en voel ik betekenissen die me verlichten.

Zie ook: Wat ben ik?