Over..

Op dit spiritueel blog staan alle 1146 columns die na 2003 zijn gepubliceerd. (De columns van vóór 2004 vind je in het gratis e-boek zoeken vinden loslaten.) Je vindt op dit weblog inspirerende teksten over: spiritualiteit, communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Lees deze columns zelfreflecterend. Probeer er niet de honger van je denken mee te stillen. Ben je geïnspireerd geraakt? Meld dit dan aan je vrienden op de sociale media.

Wie ben ik?

Auteur: Willem Razenberg | spiritueel blog - zoeken vinden loslaten.Na vier jaar psychologie te hebben gestudeerd vond ik dat ik mijn portie theorie wel had gehad. Ik wilde meer met mijn gevoel doen. Ik ben daarom in 1975 naar de kunstacademie gegaan waar ik in 1980 ben afgestudeerd als monumentaal vormgever. Na deze opleiding heb ik jarenlang gewerkt binnen de openluchtrecreatie waar ik onder andere verantwoordelijk was voor de opleiding van medewerkers. In 1989 heb ik me gevestigd als zelfstandig communicatietrainer en coach. Van 1989 tot en met 2014 zijn duizenden managers en medewerkers door mij opgeleid en begeleid.

Tegenwoordig concentreer ik me op het schrijven op dit weblog. Ik stel mezelf voortdurend vragen en vind daarbij antwoorden die ik moet loslaten om het werkelijke antwoord te vinden. Het verslag van deze spirituele zoektocht vind je terug in de columns. Zij dagen je uit om je denken en voelen los te laten en dichter bij jezelf te komen.

Wanneer je geen regelmatige bezoeker bent van dit weblog dan is het misschien moeilijk om de rode draad van mijn zoektocht te ontdekken. Daarom hier enkele categorieën waarmee je zou kunnen beginnen. Mijn spirituele zoektocht ontheft mij niet van mijn verantwoordelijkheid als mens. Je vindt op dit spiritueel weblog daarom ook columns over politiek, economie , macht en geweld. Om dichter bij mezelf en bij een spirituele beleving te komen is het belangrijk dat ik mezelf bevrijd van geestelijke ballast. Hierover lees je meer in de hoofdcategorieën denken en voelen. In de hoofdcategorie spiritueel ontwaakt ontdek je wat spiritueel ontwaken inhoudt. In de subcategorie schrijven verantwoord ik mezelf als schrijver.

zoeken op dit spiritueel blog

In september 2018 bevatte dit blog 124.103 woorden, verdeeld over 1000 columns, een gemiddelde van 124 woorden per column. Omgezet naar een roman van 248 pagina’s en 250 woorden per pagina zijn dit ruim twee complete romans. Om je weg te kunnen vinden in alle informatie staan er meerdere zoekmogelijkheden tot je beschikking:

Onder iedere column staat de datum waarop deze is gepubliceerd en één of meer categorieën waarin de column is geplaatst. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar inspirerende spirituele teksten bij begrafenis en huwelijk? Op de pagina categorieën en in de rechterkolom (op een smartphone onderaan de pagina) vind je een overzicht van alle categorieën, inclusief die over dood en relaties. Onder sommige columns vind je extra verwijzingen naar andere columns.

De categorieën zijn niet van tevoren bedacht. Ze ontstaan in de loop van de tijd. Door het grote aantal columns kan ik tijdens het indelen van een nieuwe categorie een column over het hoofd hebben gezien. Gebruik daarom ook de zoekfunctie. Deze geeft een overzicht van alle columns waar het gezochte woord in voorkomt (columns met het zoekwoord in de titel en/of in de categorie eindigen hoger in de lijst). Wanneer een woord begint of eindigt met de zoekterm dan wordt ook dit woord getoond. Door meerdere woorden tussen aanhalingstekens te plaatsen worden deze als één woord beschouwd, bijvoorbeeld “spiritueel blog”.

Wanneer je alle columns wilt lezen volg dan de paginanummering (van de laatste columns naar de eerste) of volg in de dropdown box ‘Categorie selecteren’ de indeling per jaar of gebruik de dropdown box met alle titels.

privacy

  • Wanneer je gebruik maakt van het formulier op de contactpagina of op de boekpagina dan wordt met reCaptcha gecontroleerd of er sprake is van spam. De informatie die je geeft bij het bestellen van boeken wordt slechts gebruikt voor het afwikkelen van de verkoop. De informatie die je geeft wordt niet gebruikt voor marketing doeleinden. De informatie die je geeft via het contactformulier wordt verwijderd nadat het contact is beëindigd.
  • Er wordt gebruik gemaakt van cookies en IP registratie om oneigenlijke toegang tot het beheersysteem te blokkeren. (Als bezoeker komt u normaal gesproken niet op deze pagina.)
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van Google Analytics om bezoekers op de website te volgen.
  • Er worden geen trackingcookies gebruikt waarmee bezoekers kunnen worden gevolgd tijdens het surfen op andere websites.

foto’s

De foto’s van zeemeeuwen staan op Pixabay. Hierbij mijn dank en waardering voor de mooie foto’s die vrij op Pixabay door de fotografen worden aangeboden.

De op dit spiritueel weblog verschijnende columns mogen uitsluitend voor persoonlijk gebruik worden gedownload of op de persoonlijke pagina van een sociale netwerksite worden geplaatst. In dit laatste geval dient er een link te zijn naar de betreffende column op dit weblog of een algemene verwijzing aan het begin of het einde van de column naar: weblog spiritualiteit – zoeken vinden loslaten. Elk commercieel gebruik, daarbij inbegrepen plaatsing op een commerciële website, is verboden tenzij schriftelijk anders overeengekomen met de schrijver.

Auteur: Willem Razenberg