Over ..

Op dit spiritueel blog staan alle 1460 columns die na 2003 zijn gepubliceerd. De columns van vóór 2004 vind je in het gratis e-book ‘zoeken vinden loslaten’.

Je treft op dit weblog inspirerende teksten aan over: spiritualiteit, communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Ben je geïnspireerd geraakt? Deel dit dan met je vrienden op de sociale media.

Inhoud

Wie ben ik?
titel van dit weblog
volg je eigen weg
zoek en vind
vertaal met Google
privacy beleid
foto’s
copyright

Wie ben ik?

Auteur: Willem Razenberg | spiritueel blog - zoeken vinden loslaten.

Ik ben de middelste uit een gezin van negen kinderen, geboren in 1950. Na mijn studie aan het gymnasium en drie jaar psychologie vond ik dat ik mijn portie theorie wel had gehad. Ik wilde meer met mijn gevoel doen. In 1975 ben ik naar de kunstacademie gegaan waar ik in 1980 ben afgestudeerd als monumentaal vormgever. Na deze opleiding heb ik jarenlang gewerkt binnen de openluchtrecreatie waar ik onder andere verantwoordelijk was voor de opleiding van medewerkers. In 1989 heb ik me gevestigd als zelfstandig communicatietrainer en coach. Van 1989 tot en met 2014 zijn duizenden managers en medewerkers door mij opgeleid en begeleid. Tegenwoordig concentreer ik me op het schrijven op dit blog.

Wil je mij beter leren kennen lees dan de columns in de categorie Wie ben ik?

titel van dit weblog

Nadat ik de eerste opzet van een column heb geschreven schrap ik de niet noodzakelijke woorden en zinnen. Dit leidde jaren geleden tot een column die uiteindelijk uit slechts drie woorden bestond ‘zoeken vinden loslaten’. Ik zoek antwoorden, vind ze en laat ze los. Op het moment dat ik ze loslaat en me overgeef aan het hier en nu ervaar ik de spirituele werkelijkheid achter het antwoord. Dit weblog is het logboek van deze ontdekkingsreis. Een queeste waar ik vragen stellend mijn weg volg.

Zie de categorieën de yoga van het vragen en spirituele ervaring.

volg je eigen weg

Mensen vragen me wel eens: Waarom bundel je niet een aantal columns? Waarom maak je er niet één samenhangend verhaal van? Dit zou in strijd zijn met waar ik in dit blog verslag van doe, het levenslange proces van ‘zoeken vinden loslaten‘. Mijn leven is geen afgerond verhaal. Het schrijft zichzelf gedurende mijn queeste. Door me in de onderwerpen te verdiepen die ik onderweg tegenkom en de antwoorden die ik vind los te laten ontdek ik de bestemming van mijn reis.

Volg als lezer je eigen weg op dit blog. Begin bij een willekeurig gekozen column of maak gebruik van de dropdown lijst met titels en van de zoekfunctie. Verdiep je vervolgens in de gekozen column. Je kunt je reis vervolgen door een nieuwe column te kiezen of je verder in het onderwerp te verdiepen via de extra vermeldingen onder de column of via de categorieën waarin de column is opgenomen.

zoek en vind

Onder iedere column staat de datum waarop deze is gepubliceerd en één of meer categorieën waarin de column is geplaatst. Op de pagina categorieën vind je een overzicht van alle categorieën. Als extra vind je onder de meeste columns verwijzingen naar afzonderlijke columns.

De categorieën zijn niet van tevoren bedacht. Ze ontstaan in de loop van de tijd wanneer ik merk dat ik vaak over een bepaald onderwerp schrijf. Door het grote aantal columns kan ik tijdens het indelen van een nieuwe categorie een column over het hoofd zien. Gebruik daarom ook de zoekfunctie of de dropdown lijst met alle 1460 titels. Op je PC in de rechterkolom en op je telefoon onderaan de pagina.

De zoekfunctie geeft een overzicht van alle columns waar het gezochte woord of woorden in staan. De zoekmachine zoekt volgens een formule waarbij een column met het gezochte woord in de titel of categorie een hogere plaats in de resultaten krijgt. Wanneer een woord aan het begin of eind van een ander woord staat dan wordt ook dit woord getoond. Wanneer je een combinatie van woorden zoekt zet ze dan tussen aanhalingstekens.

vertaal met Google

Via het dropdown menu in de rechterkolom of op een mobiele telefoon onderaan de pagina, krijg je verschillende vertalingen van de website te zien. Deze vertalingen worden geproduceerd via Google Translate. Ze zijn niet correct. Ze geven slechts een algemeen beeld van wat ik wil vertellen. Mijn ervaring is dat de vertaalmachine van DeepL Translate vaak een betere vertaling naar het Engels geeft. Je zou hiervoor een column kunnen kopiëren en via de DeepL website vertalen.

privacy beleid

  • Wanneer je gebruik maakt van het formulier op de contactpagina of van de downloadmogelijkheid van de gratis e-books dan wordt met reCaptcha gecontroleerd of er sprake is van spam. De informatie die je geeft wordt niet gebruikt voor marketing doeleinden.
  • Er wordt gebruik gemaakt van cookies en IP registratie om oneigenlijke toegang tot het beheersysteem te blokkeren. (Als bezoeker komt u normaal gesproken niet op deze pagina.)
  • Dit weblog maakt gebruik van standaard statistiek programma’s en de daarmee samenhangende cookies om spam te kunnen herkennen en blokkeren zodat de kosten van het dataverkeer beheersbaar blijven en de logistiek van de website kan worden verbeterd.
  • Er worden geen trackingcookies gebruikt waarmee bezoekers kunnen worden gevolgd tijdens het surfen op andere websites. Ook worden gebruikersgegevens niet gedeeld met anderen.

foto’s

De foto’s van zeemeeuwen worden gratis ter beschikking gesteld op Pixabay en Unsplash door verschillende fotografen. Hierbij mijn dank en waardering voor de mooie foto’s. Lees ook de column zeemeeuwen.

De op dit spiritueel weblog verschijnende columns mogen uitsluitend voor persoonlijk gebruik worden gedownload of op de persoonlijke pagina van een sociale netwerksite worden geplaatst. In dit laatste geval dient er een link te zijn naar de betreffende column op dit weblog of een algemene verwijzing aan het begin of het einde van de column naar: weblog spiritualiteit – zoeken vinden loslaten. Elk commercieel gebruik, daarbij inbegrepen plaatsing op een commerciële website, is verboden tenzij schriftelijk anders overeengekomen met de schrijver.

Auteur: Willem Razenberg