Over..

Op dit spiritueel blog staan alle 1275 columns die na 2003 zijn gepubliceerd. (De columns van vóór 2004 vind je in het gratis e-boek zoeken vinden loslaten.) Je vindt op dit weblog inspirerende teksten over: spiritualiteit, communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Lees deze columns zelfreflecterend. Probeer er niet de honger van je denken mee te stillen. Ben je geïnspireerd geraakt? Meld dit dan aan je vrienden op de sociale media.

Wie ben ik?

Auteur: Willem Razenberg | spiritueel blog - zoeken vinden loslaten.Ik ben de middelste uit een gezin van negen kinderen, geboren in 1950. Na mijn studie aan het gymnasium en na drie jaar psychologie te hebben gestudeerd vond ik dat ik mijn portie theorie wel had gehad. Ik wilde meer met mijn gevoel doen. In 1975 ben ik naar de kunstacademie gegaan waar ik in 1980 ben afgestudeerd als monumentaal vormgever. Na deze opleiding heb ik jarenlang gewerkt binnen de openluchtrecreatie waar ik onder andere verantwoordelijk was voor de opleiding van medewerkers. In 1989 heb ik me gevestigd als zelfstandig communicatietrainer en coach. Van 1989 tot en met 2014 zijn duizenden managers en medewerkers door mij opgeleid en begeleid.

Tegenwoordig concentreer ik me op het schrijven op dit blog. Ik stel mezelf voortdurend vragen en vind daarbij antwoorden die ik moet loslaten om het werkelijke antwoord te vinden. Het verslag van deze spirituele zoektocht vind je terug in de columns. Zij dagen je uit om je denken en voelen los te laten en dichter bij jezelf te komen.

Wanneer je geen regelmatige bezoeker bent van dit weblog dan is het misschien moeilijk om de rode draad van mijn zoektocht te ontdekken. Daarom hier enkele categorieën waarmee je zou kunnen beginnen.

Mijn spirituele zoektocht ontheft mij niet van mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Je vindt op dit spiritueel weblog daarom ook columns over bijvoorbeeld politiek, economie, macht en geweld. Om dichter bij mezelf en bij een spirituele beleving te komen is het belangrijk dat ik mezelf bevrijd van geestelijke ballast. Hierover lees je meer in de hoofdcategorieën de yoga van het vragen en voelen. In de hoofdcategorie spiritualiteit lees je wat ik onder spiritualiteit versta. In de hoofdcategorie spirituele ervaring lees je wat de spirituele ervaring  voor mij inhoudt. In de subcategorie schrijven verantwoord ik mezelf als schrijver.

zoeken op dit spiritueel blog

In december 2019 bevatte dit blog 142.763 woorden, verdeeld over 1161 columns, een gemiddelde van 123 woorden per column. In een boek zouden dit 571 pagina’s zijn met 250 woorden per pagina. Om je weg te kunnen vinden in al deze tekst staan er meerdere zoekmogelijkheden tot je beschikking:

Onder iedere column staat de datum waarop deze is gepubliceerd en één of meer categorieën waarin de column is geplaatst. Op de pagina categorieën vind je een overzicht van alle categorieën. Als extra vind je onder sommige columns een verwijzing naar andere columns.

De categorieën zijn niet van tevoren bedacht. Ze ontstaan in de loop van de tijd wanneer ik merk dat ik vaak over een bepaald onderwerp schrijf. Door het grote aantal columns kan ik tijdens het indelen van een nieuwe categorie een column over het hoofd zien. Gebruik daarom ook de zoekfunctie. Deze geeft een overzicht van alle columns waar het gezochte woord in staat (columns met het zoekwoord in de titel en/of in de categorie eindigen hoger in de lijst evenals columns waarin het zoekwoord vaker wordt vermeld). Wanneer een woord deel is van een ander woord dan wordt ook dit woord getoond. Door meerdere woorden tussen aanhalingstekens te plaatsen worden deze als één woord beschouwd, bijvoorbeeld “spiritueel blog”.

privacy beleid

  • Wanneer je gebruik maakt van het formulier op de contactpagina of op de boekpagina dan wordt met reCaptcha gecontroleerd of er sprake is van spam. De informatie die je geeft bij het bestellen van boeken wordt slechts gebruikt voor het afwikkelen van de verkoop. De informatie die je geeft wordt niet gebruikt voor marketing doeleinden. De informatie die je geeft via het contactformulier en bestelformulier wordt verwijderd nadat het contact is beëindigd.
  • Er wordt gebruik gemaakt van cookies en IP registratie om oneigenlijke toegang tot het beheersysteem te blokkeren. (Als bezoeker komt u normaal gesproken niet op deze pagina.)
  • Dit weblog maakt gebruik van standaard statistiek programma’s en de daarmee samenhangende cookies om spam te kunnen herkennen en blokkeren zodat de kosten van het dataverkeer beheersbaar blijven en de logistiek van de website kan worden verbeterd.
  • Er worden geen trackingcookies gebruikt waarmee bezoekers kunnen worden gevolgd tijdens het surfen op andere websites. Ook worden gebruikersgegevens niet gedeeld met anderen.

foto’s

De foto’s van zeemeeuwen worden gratis ter beschikking gesteld op Pixabay door verschillende fotografen. Hierbij mijn dank en waardering voor de mooie foto’s. Lees ook de column zeemeeuwen.

De op dit spiritueel weblog verschijnende columns mogen uitsluitend voor persoonlijk gebruik worden gedownload of op de persoonlijke pagina van een sociale netwerksite worden geplaatst. In dit laatste geval dient er een link te zijn naar de betreffende column op dit weblog of een algemene verwijzing aan het begin of het einde van de column naar: weblog spiritualiteit – zoeken vinden loslaten. Elk commercieel gebruik, daarbij inbegrepen plaatsing op een commerciële website, is verboden tenzij schriftelijk anders overeengekomen met de schrijver.

Auteur: Willem Razenberg