Over..

Op dit spiritueel blog staan alle 1017 columns van na 2003. (De columns van vóór 2004 vind je in het gratis e-boek zoeken vinden loslaten.) Je vindt op dit weblog inspirerende teksten over: spiritualiteit, communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Lees deze columns zelfreflecterend. Probeer er niet de honger van je denken mee te stillen. Ben je geïnspireerd geraakt? Meld dit dan aan je vrienden op de sociale media.

 

Wie ben ik?

Auteur: Willem Razenberg | spiritueel blog - zoeken vinden loslaten.Na vier jaar psychologie te hebben gestudeerd vond ik dat ik mijn portie theorie wel had gehad. Ik wilde meer met mijn gevoel doen. Ik ben daarom in 1975 naar de kunstacademie gegaan waar ik in 1980 ben afgestudeerd als monumentaal vormgever. Na deze opleiding heb ik jarenlang gewerkt binnen de openluchtrecreatie waar ik onder andere verantwoordelijk was voor de opleiding van medewerkers. In 1989 heb ik me gevestigd als zelfstandig communicatietrainer en coach. Van 1989 tot en met 2014 zijn duizenden managers en medewerkers door mij opgeleid en begeleid.

Tegenwoordig concentreer ik me op het schrijven op dit weblog. Ik stel mezelf voortdurend vragen en vind daarbij antwoorden die ik moet loslaten om het werkelijke antwoord te vinden. Het verslag van deze spirituele zoektocht vind je terug in de columns. Zij dagen je uit om je denken en voelen los te laten en dichter bij jezelf te komen.

Wanneer je geen regelmatige bezoeker bent van dit weblog dan is het misschien moeilijk om de rode draad van mijn zoektocht te ontdekken. Daarom hier enkele categorieën waarmee je zou kunnen beginnen. Mijn spirituele zoektocht ontheft mij niet van mijn verantwoordelijkheid als mens. Je vindt op dit spiritueel weblog daarom ook columns over politiek, economie , macht en geweld. Om dichter bij mezelf en bij een spirituele beleving te komen is het belangrijk dat ik mezelf bevrijd van geestelijke ballast. Hierover lees je meer in de hoofdcategorieën denken en voelen. In de hoofdcategorie spiritueel ontwaakt ontdek je wat spiritueel ontwaken inhoudt. In de subcategorie schrijven verantwoord ik mezelf als schrijver.

 

zoeken op dit weblog

In september 2018 bevatte dit weblog 124.103 woorden, verdeeld over 1000 columns, een gemiddelde van 124 woorden per column. Omgezet naar een roman van 248 pagina’s en 250 woorden per pagina zijn dit ruim twee complete romans. Om je weg te kunnen vinden in alle informatie staan er meerdere zoekmogelijkheden tot je beschikking:

Onder iedere column staat de datum waarop deze is gepubliceerd en één of meer categorieën waarin de column is geplaatst. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar inspirerende spirituele teksten bij begrafenis en huwelijk? Op de pagina categorieën en in de rechterkolom (op een smartphone onderaan de pagina) vind je een overzicht van alle categorieën, inclusief die over dood en relaties. Onder sommige columns vind je extra verwijzingen naar andere columns.

De categorieën zijn niet van tevoren bedacht. Ze ontstaan in de loop van de tijd. Door het grote aantal columns kan ik tijdens het indelen van een nieuwe categorie een column over het hoofd hebben gezien. Gebruik daarom ook de zoekfunctie. Deze geeft een overzicht van alle columns waar een gezocht woord in voorkomt. Door meerdere woorden tussen aanhalingstekens te plaatsen worden deze als één woord beschouwd, bijvoorbeeld “spiritueel blog”. Wanneer je een woord tussen aanhalingstekens  plaatst met een spatie ervoor en erna, bijvoorbeeld  ” zin “, dan worden niet de woorden getoond zoals zintuiglijk. Door de titel van een column aan te klikken zie je de totale column waarbij het gezochte woord een blauwe achtergrondkleur heeft.

Wanneer je alle columns wilt lezen volg dan de paginanummering of volg in de dropdown box ‘Categorie selecteren’ de indeling per jaar of gebruik de dropdown box met alle titels.

 

privacy

Wanneer je gebruik maakt van het formulier op de contactpagina dan worden je gegevens gebruikt om te controleren of er sprake is van spam.
De via het contactformulier verzonden informatie wordt niet gebruikt voor marketing doeleinden.
De informatie die je geeft bij het bestellen van een van de boeken wordt slechts gebruikt voor het afwikkelen van de verkoop.
Er wordt geen gebruik gemaakt van Google Analytics om bezoekers op de website te volgen.
Er worden geen trackingcookies gebruikt die bezoekers kunnen volgen tijdens het surfen op andere websites.
Er wordt gebruik gemaakt van cookies en IP registratie om oneigenlijke toegang tot het beheersysteem te blokkeren.

 

De op dit spiritueel weblog verschijnende columns mogen uitsluitend voor persoonlijk gebruik worden gedownload of op de persoonlijke pagina van een sociale netwerksite worden geplaatst. In dit laatste geval dient er een link te zijn naar de betreffende column op dit weblog of een algemene verwijzing aan het begin of het einde van de column naar: weblog spiritualiteit – zoeken vinden loslaten. Elk commercieel gebruik, daarbij inbegrepen plaatsing op een commerciële website, is verboden tenzij schriftelijk anders overeengekomen met de schrijver.

Auteur: Willem Razenberg