Over ..

Op dit spiritueel blog staan alle 1597 columns die na 2003 zijn gepubliceerd. De columns van vóór 2004 vind je in het gratis e-book ‘zoeken vinden loslaten’.

Je treft op dit weblog inspirerende columns over: spiritualiteit, communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Ben je geïnspireerd geraakt? Deel dit blog dan met je vrienden.

Inhoud

Wie ben ik?
titel van dit weblog
volg je eigen weg
zoek en vind
vertaal met Google
privacy
foto’s
copyright

Wie ben ik?

Ik ben de middelste uit een gezin van negen kinderen, geboren in 1950. Na mijn studie aan het gymnasium en drie jaar psychologie vond ik dat ik mijn portie theorie wel had gehad. Ik wilde meer met mijn gevoel doen. In 1975 ben ik naar de kunstacademie gegaan waar ik in 1980 ben afgestudeerd als monumentaal vormgever.

Na deze opleiding heb ik jarenlang gewerkt binnen de openluchtrecreatie waar ik verantwoordelijk was voor de werving, opleiding en begeleiding van medewerkers. In 1989 heb ik me gevestigd als zelfstandig communicatietrainer en coach. Van 1989 tot en met 2014 zijn duizenden managers en medewerkers door mij opgeleid en begeleid. Tegenwoordig concentreer ik me op het schrijven op dit blog. Wil je mij beter leren kennen lees dan de columns in de categorie Wie ben ik?

titel van dit weblog

Nadat ik de eerste opzet van een column heb geschreven schrap ik de niet noodzakelijke woorden en zinnen. Dit leidde jaren geleden tot een column die uiteindelijk uit slechts drie woorden bestond ‘zoeken vinden loslaten’. Ik zoek antwoorden, vind ze en laat ze los. Op het moment dat ik ze loslaat en me overgeef aan het hier en nu ervaar ik de spirituele werkelijkheid achter het antwoord. Dit weblog is het logboek van mijn ontdekkingsreis, mijn queeste binnen de context van mijn dagelijks leven en van de maatschappij waarin ik leef.

volg je eigen weg

Mijn leven is geen afgerond verhaal. Het schrijft zich tijdens mijn reis. Door me in de onderwerpen te verdiepen die ik onderweg tegenkom ontdek ik de bestemming van de reis.

Volg als lezer je eigen weg. Kies een column en neem de tijd om hem op je in te laten werken. Kies vervolgens een nieuwe column of verdiep je verder in het onderwerp via de extra vermeldingen onder de column of via de categorieën waarin de column is opgenomen.

zoek en vind

Onder iedere column staan één of meer categorieën. Een van deze categorieën is de primaire categorie. Je vindt de primaire categorie in het kruimelpad boven de titel. Het is de laatste in de rij vóór de titel. Klik de titel van de column aan wanneer je het kruimelpad van de pagina ziet en niet die van de column.

De in de layout meest links geplaatste categorie omvat naast algemene columns over het betreffende onderwerp ook alle columns van de daarbinnen te onderscheiden speciale onderwerpen / subcategorieën.

De categorieën aan het einde van een column zijn niet van tevoren bedacht. Ze ontstaan in de loop van de tijd wanneer ik merk dat ik vaak over een bepaald onderwerp schrijf. Door het grote aantal columns kan ik er een over het hoofd zien. Gebruik daarom ook de zoekfunctie of de dropdown lijst met alle 1597 titels. Op je PC in de rechterkolom en op je smartphone onderaan de pagina (verticale stand).

De zoekfunctie toont alle columns waar het gezochte woord(-en) in staat. Klik op de titel van de column die je hebt gevonden om de hele column te zien. De zoekmachine zoekt volgens een formule waarbij een column met het gezochte woord in de titel of in de categorie een hogere plaats in de resultaten krijgt. Wanneer een woord aan het begin of eind van een ander woord staat dan wordt ook dit woord getoond. Wanneer je een combinatie van woorden zoekt zet ze dan tussen aanhalingstekens.

vertaal met Google

Klik op de knop met de landenvlag om de verschillende talen te zien (zie de welkom pagina). Je hoeft maar één keer een keuze te maken. Wanneer je overschakelt naar een andere pagina dan moet je soms even wachten voordat de vertaling verschijnt.

Mijn ervaring is dat de vertaalmachine van DeepL Translate vaak een betere vertaling naar het Engels geeft. Je zou hiervoor een column kunnen kopiëren en via de DeepL website vertalen.

privacy

  1. Wanneer je gebruik maakt van het formulier op de contactpagina of van de downloadmogelijkheid van de gratis e-books dan wordt met reCaptcha gecontroleerd of er sprake is van spam. De informatie die je via het contactformulier geeft wordt niet gebruikt voor marketing doeleinden.
  2. Er wordt gebruik gemaakt van IP registratie om oneigenlijke toegang tot het beheersysteem te blokkeren. (Als bezoeker kom je normaal gesproken niet op deze pagina.)
  3. Dit weblog maakt gebruik van een GDPR compatibel statistiek programma om spam te kunnen blokkeren en om de logistiek en vindbaarheid van de website te verbeteren.
  4. Er worden geen trackingcookies gebruikt waarmee bezoekers kunnen worden gevolgd tijdens het surfen op andere websites. Ook worden gebruikersgegevens niet gedeeld met anderen.

foto’s

De foto’s van zeemeeuwen en zwaluwen worden door verschillende fotografen gratis ter beschikking gesteld op Pixabay en Unsplash. Hierbij mijn dank en waardering voor de mooie foto’s. Lees ook de column zeemeeuwen.

De op dit spiritueel weblog verschijnende columns mogen uitsluitend voor persoonlijk gebruik worden gedownload of op de persoonlijke pagina van een sociale netwerksite worden geplaatst. In dit laatste geval dient er een link te zijn naar de betreffende column op dit weblog of een algemene verwijzing aan het begin of het einde van de column naar: weblog spiritualiteit – zoeken vinden loslaten. Elk commercieel gebruik, daarbij inbegrepen plaatsing op een commerciële website, is verboden tenzij schriftelijk anders overeengekomen met de schrijver.

Auteur: Willem Razenberg