Over ..

Op dit spiritueel blog staan alle 1406 columns die na 2003 zijn gepubliceerd. De columns van vóór 2004 vind je in het gratis e-boek zoeken vinden loslaten. Je treft op dit weblog inspirerende teksten aan over: spiritualiteit, communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Lees deze columns zelfreflecterend. Probeer er niet de honger van je denken mee te stillen. Ben je geïnspireerd geraakt? Meld dit dan aan je vrienden op de sociale media.

Wie ben ik?

Auteur: Willem Razenberg | spiritueel blog - zoeken vinden loslaten.

Ik ben de middelste uit een gezin van negen kinderen, geboren in 1950. Na mijn studie aan het gymnasium en na drie jaar psychologie te hebben gestudeerd vond ik dat ik mijn portie theorie wel had gehad. Ik wilde meer met mijn gevoel doen. In 1975 ben ik naar de kunstacademie gegaan waar ik in 1980 ben afgestudeerd als monumentaal vormgever. Na deze opleiding heb ik jarenlang gewerkt binnen de openluchtrecreatie waar ik onder andere verantwoordelijk was voor de opleiding van medewerkers. In 1989 heb ik me gevestigd als zelfstandig communicatietrainer en coach. Van 1989 tot en met 2014 zijn duizenden managers en medewerkers door mij opgeleid en begeleid. Lees hier enkele columns over mijn werk als communicatietrainer.

Tegenwoordig concentreer ik me op het schrijven op dit blog. Ik stel mezelf voortdurend vragen en vind daarbij antwoorden die ik iedere keer weer moet loslaten om het werkelijke antwoord te kunnen blijven vinden. Het verslag van deze spirituele zoektocht vind je terug in de columns. Zij dagen je uit om je denken en voelen los te laten en dichter bij jezelf te komen.

Wil je mij nog wat beter leren kennen, lees dan de columns in de categorie Wie ben ik? In de subcategorie schrijven verantwoord ik mezelf als schrijver.

enkele categorieën

Wanneer je geen regelmatige bezoeker bent van dit weblog dan is het misschien moeilijk om de rode draad van mijn zoektocht te ontdekken. Daarom hier enkele categorieën waarmee je zou kunnen beginnen.

Mijn spirituele zoektocht ontheft mij niet van mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Je vindt op dit spiritueel weblog daarom ook columns over bijvoorbeeld politiek, economie, macht en geweld.

Om dichter bij mezelf en bij een spirituele beleving te komen is het belangrijk dat ik me bevrijd van geestelijke ballast. Hierover lees je meer specifiek in de hoofdcategorieën de yoga van het vragen en voelen.

In de hoofdcategorie spirituele ervaring lees je wat de spirituele ervaring  voor mij inhoudt. In de subcategorie Wat is spiritualiteit? ontdek je dat spiritualiteit meer is dan magie en esoterie. In de subcategorie god of goddelijk. lees je over het goddelijke in de mens.

zoeken op dit spiritueel blog

In december 2020 bevatte dit blog 194.574 woorden, verdeeld over 1305 columns, een gemiddelde van 149 woorden per column. In een boek zouden dit 778 pagina’s zijn met 250 woorden per pagina. Om je weg te kunnen vinden in al deze tekst staan er meerdere zoekmogelijkheden tot je beschikking:

Onder iedere column staat de datum waarop deze is gepubliceerd en één of meer categorieën waarin de column is geplaatst. Op de pagina categorieën vind je een overzicht van alle categorieën. Als extra vind je onder sommige columns een verwijzing naar afzonderlijke columns.

De categorieën zijn niet van tevoren bedacht. Ze ontstaan in de loop van de tijd wanneer ik merk dat ik vaak over een bepaald onderwerp schrijf. Door het grote aantal columns kan ik tijdens het indelen van een nieuwe categorie een column over het hoofd zien. Gebruik daarom ook de zoekfunctie, op je PC in de rechterkolom en op je telefoon onderaan de pagina.

De zoekfunctie geeft een overzicht van alle columns waar het gezochte woord of woorden in staan. De zoekmachine zoekt volgens een formule waarbij een column met het gezochte woord in de titel of in een categorie een hogere plaats in de resultaten krijgt toebedeeld. Wanneer een woord aan het begin of eind van een ander woord staat dan wordt ook dit woord getoond.

vertalen met Google

Via het dropdown menu in de rechterkolom of op een mobiele telefoon onderaan de pagina krijg je verschillende vertalingen van de website te zien. Deze vertalingen worden geproduceerd via Google Translate. Ze zijn niet correct. Ze geven slechts een algemeen beeld van wat ik wil vertellen. Mijn ervaring is dat de vertaalmachine van DeepL Translate vaak een betere vertaling naar het Engels geeft. Je zou hiervoor een column kunnen kopiëren en via de DeepL website vertalen.

privacy beleid

  • Wanneer je gebruik maakt van het formulier op de contactpagina dan wordt met reCaptcha gecontroleerd of er sprake is van spam. De informatie die je geeft wordt niet gebruikt voor marketing doeleinden.
  • Er wordt gebruik gemaakt van cookies en IP registratie om oneigenlijke toegang tot het beheersysteem te blokkeren. (Als bezoeker komt u normaal gesproken niet op deze pagina.)
  • Dit weblog maakt gebruik van standaard statistiek programma’s en de daarmee samenhangende cookies om spam te kunnen herkennen en blokkeren zodat de kosten van het dataverkeer beheersbaar blijven en de logistiek van de website kan worden verbeterd.
  • Er worden geen trackingcookies gebruikt waarmee bezoekers kunnen worden gevolgd tijdens het surfen op andere websites. Ook worden gebruikersgegevens niet gedeeld met anderen.

foto’s

De foto’s van zeemeeuwen worden gratis ter beschikking gesteld op Pixabay en Unsplash door verschillende fotografen. Hierbij mijn dank en waardering voor de mooie foto’s. Lees ook de column zeemeeuwen.

De op dit spiritueel weblog verschijnende columns mogen uitsluitend voor persoonlijk gebruik worden gedownload of op de persoonlijke pagina van een sociale netwerksite worden geplaatst. In dit laatste geval dient er een link te zijn naar de betreffende column op dit weblog of een algemene verwijzing aan het begin of het einde van de column naar: weblog spiritualiteit – zoeken vinden loslaten. Elk commercieel gebruik, daarbij inbegrepen plaatsing op een commerciële website, is verboden tenzij schriftelijk anders overeengekomen met de schrijver.

Auteur: Willem Razenberg