herfstdraden in mijn hoofd

Wanneer je regelmatig je geest opruimt word je jezelf ook bewust van kleine ergernissen die als herfstdraden in je hoofd rondzweven. Zo was ik pas geleden bezig met het opnieuw leggen van een natuurstenen tegel in mijn tuin. Met stoepbanden had ik een vlakke ondergrond gemaakt. Toen ik de tegel erop legde bleek hij niet stabiel te liggen. Dit verbeterde toen ik besloot om de tegel volledig om te draaien. Hij lag nu niet alleen steviger maar bleek onverwacht ook qua kleur mooier in de omgeving te passen. Toen ik hierbij stilstond besefte ik dat ik de tegel eigenlijk nooit mooi had gevonden. Dit overkomt me vaker dat ik merk dat ik onbewust iets niet mooi, handig of prettig vind maar me er pas in de slipstream van iets anders van bewust word.

Zie ook: betekenis concept