Gratis e-boek

Op deze pagina kun je het gratis e-boek downloaden en boeken bestellen:

zoeken vinden loslaten (gratis e-boek of gedrukt exemplaar)
Ik wil iets anders, iets nieuws.
Persoonlijk Leeftijdsplan

zoeken vinden loslaten

Auteur: Willem Razenberg

In het boek ‘zoeken vinden loslaten’ vind je de columns van vóór 2004. Zij onderscheiden zich van de andere op dit weblog gepubliceerde columns door hun verhalende karakter.

gratis e-boek | zoeken vinden loslaten

Elke column is een fragment uit een doorlopend reisverslag. Een verslag zonder absolute antwoorden en zonder strakke indeling. Je leest verhalen over mensen die aan hun zoektocht beginnen, over vastzitten en loslaten. Door los te laten en tegelijkertijd jezelf te blijven concentreren, bloeien de diepste inzichten en zuiverste gevoelens op.

Nu eens is de hoofdpersoon een mystieke figuur. Dan weer is het iemand die in zijn eenvoud een rijk geestelijk leven blijkt te leiden. De ‘rijkdom’ openbaart zich overdonderend of nauwelijks merkbaar, met grootse visioenen of ogenschijnlijk kleine doorbraken.

De beste dosering is één column per dag bij het ontwaken of voor het slapen gaan.

Ontvang hieronder een gratis exemplaar van het e-boek en lees het met
bijvoorbeeld de gratis epub reader van Calibre.

 
 
 

Ik wil een gedrukt exemplaar bestellen van ‘zoeken vinden loslaten’ voor € 10,- incl. verzenden.

Ik wil iets anders, iets nieuws.

Complementair Afstemmen, sleutel voor persoonlijk en zakelijk succes

Auteur: Willem Razenberg

Iets anders, iets nieuws

Hoe kan ik mijn denken, voelen en doen effectiever op elkaar afstemmen? Wat is mijn persoonlijkheidsstijl? Hoe kan ik beter omgaan met verschillende typen mensen? ‘Ik wil iets anders, iets nieuws.’ geeft antwoord op deze vragen. Dit boek neemt u mee op een ontdekkingsreis naar de mogelijkheden en belemmeringen binnen uzelf en in uw relaties met anderen. U zult de kracht ontdekken van ‘Complementair Afstemmen’.

‘Complementair Afstemmen’ is te vergelijken met het verschijnsel van complementaire kleuren. Door twee gekleurde lichtbundels, die elkaars tegenpool zijn op de kleurencirkel, samen te voegen, ontstaat iets anders, iets nieuws: het witte licht. Door uw denken, voelen en doen complementair op elkaar af te stemmen, ontdekt u nieuwe gedachten, gevoelens en activiteiten. Bovendien leert u flexibeler om te gaan met anderen.

Volgens Elsevier: Een zakelijk en systematisch boek om je zelfkennis te vergroten.

Alvast iets lezen? Zie de artikelen: Complementair Afstemmen en Complementaire Intelligentie.

Ik wil een gedrukt exemplaar voor € 15,- bestellen, incl. verzenden.

Persoonlijk Leeftijdsplan

Auteur: Willem Razenberg

De meeste mensen hebben rond hun vijfendertigste de basis gelegd voor hun kennis en vaardigheden. Ook hebben ze geleerd hoe ze er maatschappelijk gebruik van kunnen maken. Langzaam slaat echter de twijfel toe: Is dit alles? Is dit wat ik wil? De blinde gedrevenheid maakt plaats voor bezinning.

werkboek Persoonlijk Leeftijdsplan

Het boek Persoonlijk Leeftijdsplan voert de 35 plusser langs onderwerpen als: generaties en levensfasen, stress en burn-out, wat doe ik het liefst en welk werk past het best bij mij? Het is een nuttig instrument ter voorbereiding van het eerstvolgende loopbaangesprek. Ook voor de werkgever bevat het veel nuttige informatie. Zo is er aandacht voor de vraag hoe je de oudere, ervaren medewerker aan je kunt binden. Ook biedt het boek inzicht in de vooroordelen over ouderen en over de winst van ervaring.

Dit werkboek voert je langs korte beschouwingen die uitmonden in vijftig vragen. Met deze vragen en de vele praktische checklists maak je een eigen loopbaanplan dat rekening houdt met je ervaring.

Omslag boek

Bij meditatie denken we meestal aan mensen die in stilte zijn verzonken. Er zijn echter ook actieve vormen van meditatie zoals kyudo: de weg van de boog. De beoefenaars van kyudo scherpen hun bewustzijn door verfijnde bewegingen waarmee ze pijl en boog hanteren. De bovenkant van de boog verwijst naar de geestelijke aspecten van het leven, de onderkant naar de fysieke. De pijl in het midden brengt beide bij elkaar.

Kyudo wordt gebruikt als metafoor voor het thema van dit boek: ‘Hoe stem ik mijn werk af op mijn leeftijd en ervaring?’ Het leven is een constante beweging van de wieg tot aan het graf. Het accent verschuift daarbij van fysieke groei naar geestelijke groei. Door jezelf te concentreren op de balans tussen beide krijg je het zelfvertrouwen, de rust en de wijsheid die je soms bij ouderen ziet.

Alvast een artikel lezen? Zie: Que sera sera ..

Ik wil een gedrukt exemplaar voor € 15,- bestellen, incl. verzenden. (Let op: de wettelijke regels die in het boek vermeld staan kunnen verouderd zijn.)

Boek(-en) bestellen

Het boek of de boeken worden verzonden nadat het verschuldigde bedrag is betaald. Het hiervoor bestemde rekeningnummer wordt je na verzending van dit formulier per mail toegezonden. De vermelde prijs is inclusief verzending (Er wordt geen BTW berekend). De rekening wordt met het boek meegestuurd.